Τσίπρας: To βάρος και οι ευθύνες του προσφυγικού να μοιράστουν σε όλα τα κράτη μέλη

tsipras vruxelles740

Nα τηρηθούν τα όσα περιέχονται στις συμφωνίες είπε και πάλι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι το βάρος και οι ευθύνες πρέπει να μοιράστουν σε όλα τα κράτη μέλη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, είναι αναγκαίο να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση και να είναι η συγκεκριμένη διαδικασία αξιόπιστη.

Ο ίδιος προσδοκά «να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα, δηλαδή να μειωθούν οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές και να καταπολεμηθεί το δίκτυο των διακινητών».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε εκ νέου ότι το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα μιας χώρας, αλλά πρόβλημα ευρωπαϊκό, στο οποίο πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση. ««Οι κανόνες είναι για όλους. Ο καθένας θα πρέπει να εφαρμόσει τις κοινές αποφάσεις», ανέφερε.

«Δυστυχώς ανάμεσα στις δύο συνόδους υπήρχαν συμφωνίες που δεν εφαρμόστηκαν για όλους. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, συμφωνίες που δεν τηρούνται δεν είναι συμφωνίες», πρόσθεσε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ