Τσίπρας: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας έως τις 18 του μήνα-Μήνυμα σε αγρότες για διάλογο

ypourgiko symboulio 2

Οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εναρκτήρια εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως είπε, «περιμένουμε από την Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«H Ελλάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ως τη Σύνοδο στις 18 Φεβρουαρίου», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «τηρούμε κατά γράμμα τη συμφωνία, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων». Χρειάζεται, είπε, «έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, χωρίς κωλυσιεργίες».

Aναφορικά με ταξίδι του στο Ιράν, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «το δόγμα πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που έχουμε υιοθετήσει ήδη αποδίδει καρπούς». «Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα - κόμβο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «σε λίγο χρόνο, η εικόνα της χώρας διεθνώς θα έχει αλλάξει».

«Bρισκόμαστε σε στρατηγικό σημείο και στο εσωτερικό», συνέχισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας με έμφαση ότι «μπροστά μας βρίσκεται ένας δύσκολος κάβος».

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «είναι υποχρέωσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές, όχι υποχρέωση που μας επιβάλλει η συμφωνία», γιατί το «κρίσιμο ερώτημα είναι εάν σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις ή όχι».

Το ασφαλιστικό θα κρίνει την επιτυχία της πρώτης αξιολόγησης, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «αναγκαία τη μεγάλη μεταρρύθμιση, προκειμένου να διασώσουμε μακροπρόθεσμα το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Όπως είπε, «παλεύουμε να μην κόψουμε συντάξεις» και «είμαστε έτοιμοι να επανεξετάσουμε κάποιες επιβαρύνσεις». Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες «να σκεφτούν ποια ήταν η πρόταση της ΝΔ για το αγροτικό ζήτημα», κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ ανευθυνότητας» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει το παιγνίδι τής μικροπολιτικής και του λαϊκισμού», επισήμανε. Τέλος επεσήμανε ότι οι αγρότες πρέπει να καθήσουν μαζί μας στο τραπέζι του διαλόγου, καθώς χωρίς διάλογο δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ