Τσίπρας στο Κερατσίνι: Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας

«Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές περιοχές του Πειραιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Κερατσίνι προκειμένου να παραδώσει το παραλιακό μέτωπο Δραπετσώνας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αρχικά είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο κατά την οποία συζήτησε για την αξιοποίηση του χώρου. Ενημέρωθηκε για το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής, που θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Όταν πήγε στο παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας και είπε ότι γίνεται πραγματικότητα με προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τελικά βγαίνει ο συγκεκριμένος χώρος από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση του δημοσίου προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο.

Ανέφερε επίσης ότι πριν από αυτό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση με νομοθέτηση, προκειμένου να ακυρωθούν οι προβλέψεις του νόμου 4217/2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, αποκλείοντας έτσι από κάθε προοπτική ανάπτυξης.

«Δίνουμε ανάσα πνοής και θαλάσσιο μέτωπο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ