Τσίπρας-Ολάντ: Η αξιολόγηση πρέπει απαραίτητα να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα

tsipras olant6

Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ελάχιστα συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση Ολάντ-Τσίπρας.

Συγκεκριμένα οι δυο ηγέτες στις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι τόνισαν ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Ο Γάλλος Πρόεδρος έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύοντάς τον έως το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.
Τσίπρας - Ολάντ συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει την επόμενη εβδομάδα Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα περίπου και κατά ένα μέρος, Τσίπρας και Ολάντ είχαν συνομιλία τετ-α-τετ, χωρίς την παρουσία των συμβούλων.

Επίσης η γαλλική πλευρά έδειξε πλήρη κατανόηση για τις ελληνικές θέσεις, αποδέχθηκε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις της και ότι είναι πλέον θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Φρανσουά Ολάντ αποχαιρέτησε με θερμό εναγκαλισμό τον Αλέξη Τσίπρα, συνοδεύοντάς τον έως το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων αναζητώντας πολιτική απόφαση και στήριξη από τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας αναμενόταν να επισημάνει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό. «Οι διαφωνίες των θεσμών προκαλούν καθυστερήσεις. Εμείς τηρούμε την συμφωνία. Κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη» επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι. Ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ' ότι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Όσον αφορά τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα διαμήνυε στον Γάλλο Πρόεδρο πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας το πώς θα κατανέμει τα βάρη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο, όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ