Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν συναινεί σε συμφωνίες εάν δεν ισχύουν για όλους

tsipras boulh 4

Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τη μέγιστη δυνατή συμφωνία, τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των κρατών που εμπλέκονται σε αυτό, τόνισε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και επιβεβαίωσε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να απαιτήσει από εδώ και στο εξής από τους εταίρους μας να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, όπως συμπεριφερόμαστε και εμείς. Από εδώ και στο εξής δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά. Ή θα βρισκόμαστε σε μία ένωση με κοινούς κανόνες για όλους που όλοι θα τους τηρούμε ή ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε το δεύτερο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η Ελλάδα δεν θα συναινέσει σε συμφωνίες εάν δεν ισχύουν για όλους. Κάναμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε ανθρωπιά, ασφάλεια σε κυνηγημένους και ξεριζωμένους ανθρώπους. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε την μετατροπή της χώρας μας σε μία μόνιμη αποθήκη ψυχών και την ίδια στιγμή να συνεχίζουμε στις Συνόδους Κορυφής σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα προτείνει η Ελλάδα να απαιτήσει στη Σύνοδο Κορυφής να είναι οριστική η απόφαση για την επαναπροώθηση των προσφύγων μέσα στην Ε.Ε. «Πριν φύγω για την Σύνοδο Κορυφής του Μάρτη θα ζητήσω την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση και σύγκληση στη θέση της χώρας στη Σύνοδο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα μίλησε με σκληρή γλώσσα για την στάση της Αυστρίας και την σύσκεψη, που πραγματοποίησε για το προσφυγικό χωρίς την παρουσία της Ελλάδας. «Σήμερα φαίνεται καθαρά ότι κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί κανόνες μας είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν κανόνες. Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές συμφωνίες μας είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν συμφωνίες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι η Ελλάδα το καλοκαίρι βρέθηκε στο απόσπασμα των κοινών κανόνων. Ξαφνικά σήμερα αποδεικνύεται ότι η επίθεση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των κανόνων είναι κάτι που αφορά μάλλον ορισμένους και όχι όλους».

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «έχει συμβεί κάτι ακόμη χειρότερο και είναι ντροπή για την λειτουργία της Ευρώπης. Να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής και αυτές να ακυρώνονται μετά από κάποιες παρασυνάξεις των επικεφαλής της αστυνομίας ορισμένων κρατών της Ε.Ε. και μη μελών. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι είναι απαράδεκτο από την πλευρά μιας χώρας με μεγάλη ιστορία στην ένωση, της Αυστρίας να συγκαλεί παρασυσκέψεις χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων χωρών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ