Τσίπρας: «Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια δύσκολη άσκηση για εμάς»

tsipras vouli 10«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια δύσκολη άσκηση για εμάς» παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τον βήμα της Βουλής, στην ομιλία τους για τον προϋπολογισμό του 2016, που προηγήθηκε της ψηφοφορίας. Μια άσκηση η οποία θέλει να αποτυπώσει στίγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής πόρων σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και δυσκολίας. «Και πίσω από τους αριθμούς μπορεί να δει κανείς μια αγωνιώδη μάχη να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αλλά και για τον σταδιακό μετασχηματισμό, που είναι αναγκαίος για την ευημερία των πολλών» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δικός μας στόχος ένας βαθύς και ριζικός μετασχηματισμός του οικονομικού παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτοί οι στόχοι προϋποθέτουν την ριζική ανατροπή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο σημερινός προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι διαθέτει και την ικανότητα να ηγηθεί της μεγάλης αυτής κοινωνικής προσπάθειας», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Τα τελευταία 6 χρόνια υλοποιήθηκε στη χώρα μια πολιτική ακραίας και σκληρά ταξικής δημοσιονομικής προσαρμογής και εσωτερικής υποτίμησης. Τα προηγούμενα χρόνια διαπράχτηκαν εγκλήματα κατά του κοινωνικού κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων»,τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η πολιτική πραγματικότητα που η κυβέρνησή του κληρονόμησε. «Δεν είχαμε να κάνουμε με ένα ατύχημα ή ένα λάθος. Αλλά με ένα άψογα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης», πρόσθεσε και εξήγησε: «Ήταν ακριβώς αυτό το σχέδιο που η δική μας κυβέρνηση αμφισβήτησε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και συνεχίζει σήμερα να αμφισβητεί».

https://www.youtube.com/watch?v=SkRIjLE2D8w

Eπιτέθηκε στη ΝΔ

«Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι και σε αυτό το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση, πυλώνας θεσμικός, δεν βρήκε ένα σημείο ταύτισης και εθνικής γραμμής σε ένα κρίσιμο θέμα. Σε ζητήματα εθνικής ευθύνης απαιτείται εθνική ενότητα. Κατανοώ την ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ, όμως υπάρχει και ένα όριο. Σε θέματα υψίστης ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτέλεια. Θέλετε ή δεν θέλετε κέντρα αποδοχής; Επικροτείτε το πρόσωπο αλληλεγγύης της Ελλάδας ή συντάσσεστε με αυτούς που υποστηρίζουν γιατί δεν πνίγουμε τους πρόσφυγες;»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι σε καθημερινή επαφή με τον Έλληνα επίτροπο, αρμόδιο για το προσφυγικό, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για να υπηρετηθεί το ελληνικό συμφέρον, όπως είπε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ