Τσιάρας: Επιστρέφει η χρήση παρανόμως κτηθέντος υλικού για κακουργήματα

Τσιάρας: Επιστρέφει η χρήση παρανόμως κτηθέντος υλικού για κακουργήματα

Τροπολογία με την οποία θα γίνεται δεκτό παρανόμως κτηθέν υλικό από την Δικαιοσύνη σε περιπτώσεις κακουργήματος, είτε αφορά το αντικείμενο του οικονομικού εισαγγελέα είτε του εισαγγελέα διαφθοράς, κατέθεσε στην Ολομέλεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με την προτεινόμενη διάταξη εισάγεται ρύθμιση που απηχεί τις προβλέψεις του καταργηθέντος άρθρου 65 του ν. 4356/2015 (σ.σ. η κατάργησή της είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση).

Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την... εξαφάνιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της συγκεκριμένης διάταξης νόμου, η οποία επέτρεπε να λαμβάνονται υπόψη σε υποθέσεις διαφθοράς στοιχεία από παρανόμως κτηθείσες συνομιλίες ή παρανόμως κτηθέντα έγραφα, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, καθώς και οπτικό υλικό.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα με αφορμή το γεγονός ότι στη Βουλή ξεκίνησε η διαδικασία για τη διερεύνηση τυχόν παράνομων ενεργειών από τον Παπαγγελόπουλο, με το κατηγορητήριο μάλιστα να ζητά να διερευνηθούν ακόμα και ενδεχόμενες κακουργηματικές πράξεις.

Η διάταξη του άρθρου 65 του Ν. 4356/2015 είχε μείνει στην ιστορία ως «διάταξη Παπαγγελόπουλου», καθώς έφερε την υπογραφή του και για τη σύλληψη της ιδέας αλλά και για την εφαρμογή του νόμου, ενώ είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, όταν είχε ψηφιστεί, τόσο από τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης όσο και από μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου της χώρας.

Ο Παπαγγελόπουλος υπερασπιζόταν με πάθος -και μάλιστα δημοσίως- τη συγκεκριμένη διάταξη, υπερθεματίζοντας ότι με την εφαρμογή της βγήκαν από το τέλμα μια σειρά από υποθέσεις διαφθοράς που χρόνιζαν.

Ήταν τέτοια δε η βιασύνη του κ. Παπαγγελόπουλου που η εν λόγω τροπολογία μπήκε «σφήνα» τον ∆εκέμβριο του 2015 στο νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, με το επιχείρημα ότι θα κάλυπτε το νομοθετικό κενό στην έρευνα για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ