Τσακαλώτος: "Τα μέτρα θα προκαλέσουν ύφεση - Θα υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις και πώληση δημόσιας περιουσίας"

tsakalotos boulh 2Η παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι και υφεσιακά και επιλογή της κυβέρνησης μονοπωλεί εδώ και λίγη ώρα τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Μιλώντας πριν από λίγο κατά τη συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι τα πολλά μέτρα ήταν απόφαση της κυβέρνησης απέναντι στη βούληση των δανειστών για 2-3 μέτρα με την ίδια απόδοση. "Τα μέτρα που παίρνουμε είναι υφεσιακά και θα προκαλέσουν προβλήματα. Εμείς επιλέξαμε να πάμε σε πολλά μέτρα με μικρότερη απόδοση, παρά να ακολουθήσουμε την άποψη των δανειστών για 2-3 μέτρα με υψηλή απόδοση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Δεν το κάναμε γιατί έτσι θα χτυπούσαμε κοινωνικές ομάδες που ήδη έχουν υποφέρει" είπε αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών αναφέροντας ότι οι εταίροι πρότειναν αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και νερό από 13 σε 23% αλλά και μείωση των συντάξεων.

Για τη συμφωνία

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του χρέους εκτιμώντας ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις όπως η μετατροπή «χρεών με κυμαινόμενο επιτόκιο σε σταθερό που θα έχει επιπτώσεις στην βιωσιμότητα του συνολικού χρέους».

«Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το τι θα βγει στις 24 .5 αλλά νομίζω είμαστε κοντά σε μια καλή λύση» είπε για να προσθέσει ότι η συμφωνία για το χρέος θα «καθαρίσει τον διάδρομο για να ξέρουν όλοι ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και έφυγε από την πορεία των τελευταίων 7 ετών. Αν γίνει αυτό και πάρουμε κάτι για το χρέος και κλείσει η αξιολόγηση -απίθανο να μην κλείσει- υπάρχει προσδοκία ότι θα επανέλθει το γουέιβερ και θα μπούμε στο σύστημα νομισματικής χαλάρωσης που αποτελεί μια άλλη μορφή περικοπή χρέους. Αυτά είναι και αντισταθμίσματα στα μέτρα που έχουμε πάρει τα οποία είναι υφεσιακά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ