Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε για το Λονδίνο, όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

-Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace.

-Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, αναμένεται να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, παρότι δεν έχει οριστεί επισήμως συνάντηση μεταξύ των δυο ηγετών.

Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αποδοκιμάσει τις κινήσεις της Άγκυρας.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της», «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση, έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο διπλωματικών κινήσεων για να αναδείξει την αυξανόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας.

Τα θέματα της ανατολικής μεσογείου περιλαμβάνονται εξάλλου στην ατζέντα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, την οποία αναγνώρισε επισήμως χθες ο Λευκός Οίκος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ