Το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη και ο στόχος να μη χαθεί η τουριστική χρονιά

Το νέο διάγγελμα Μητσοτάκη και ο στόχος να μη χαθεί η τουριστική χρονιά

Εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων για το σχέδιο στήριξης του τουρισμού με στόχο να μη χαθεί η χρονιά, βρίσκονται όλοι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενου του κλάδου.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το απόγευμα και θα ακολουθηθεί το μοντέλο που ακολουθήθηκε στις ανακοινώσεις για την άρση των περιορισμών, όπου το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού ακολούθησαν οι εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς. Αύριο θα εξειδικεύσουν, οι υπουργοί Τουρισμού, Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών.

Μετά τις προσαρμογές που υπήρξαν στον κυβερνητικό σχεδιασμό από τις αποφάσεις της Κομισιόν, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που μεταφέρεται ότι θα καλύπτει όλο το φάσμα: Στήριξη στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ρευστότητα και μειώσεις στη φορολογία και στήριξη των εργαζόμενων, ανάγοντας σε προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης τις εγγυήσεις των επιχειρηματιών για την τήρηση των θέσεων εργασίας και της εργασιακής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υπάρξει έντονη προετοιμασία και αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καθεστώς έλευσης τουριστών από το εξωτερικό, από ποιες χώρες, υπό ποιες προϋποθέσεις, με ποιους περιορισμούς και για ποιο διάστημα, καθώς θεωρείται ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού σε αυτήν τη συγκυρία, είναι το κλειδί για να μη χαθεί η τουριστική σεζόν, που είναι ο ρεαλιστικός στόχος κυβέρνησης και τουριστικών επιχειρήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται άμεσα καμπάνια μεγάλης εμβέλειας στηριγμένη στη θετική δημοσιότητα που υπάρχει για τη χώρα, για τις επιδόσεις της στον έλεγχο της υγειονομικής κρίσης, για την οποία υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, όπως μεγάλες προσδοκίες υπάρχουν και για τη συμβολή των φορέων του Τουρισμού, ότι θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να πάει η τουριστική χρονιά καλύτερα από ό,τι αναμένεται. Παραδείγματος χάρη, στην κυβέρνηση εν υπάρχει η εικόνα που μεταφέρεται από πολλές πλευρές ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ή και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν αποφασίσει να μην ανοίξουν το φετινό καλοκαίρι.

Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι μέσα στις ανακοινώσεις που αναμένονται εξετάζεται και το να επιτραπεί η είσοδος τουριστών – σε πρώτη φάση από χώρες που έλεγξαν τον Covid 19 όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Κύπρος – και αυτό αναμένεται να είναι από τα θέματα που θα τεθούν στην τετραμερή διαδικτυακή διάσκεψη Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, συνεντεύξεις ή συμμετοχές σε διαδικτυακές συζητήσεις, οι επιχειρηματίες του τουρισμού δεν διστάζουν να πουν αριθμούς, αν και διαφωνούν μεταξύ τους. Άλλοι λένε ότι περιμένουν το 10% της περυσινής κίνησης, άλλοι το 20% και άλλοι το 40%. Η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει νούμερα και ξεκινά από χαμηλό πήχη. Σημειώνει ότι η φετινή χρονιά ξεκινά από το μηδέν και ότι κερδηθεί από εκεί και πέρα, καλό θα είναι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS