Το «μεγάλο παζάρι» Τσίπρα-Καμμένου

Το «μεγάλο παζάρι» Τσίπρα-Καμμένου

Η άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μην ψηφίζουν κυβερνητικές ρυθμίσεις, που δεν έχουν τη στήριξη των ΑΝΕΛ και η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του στην υπόθεση Noor1 διαμορφώνουν νέα δεδομένα στη συνεργασία των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Τα αποτελέσματα του deal των δύο πλευρών φάνηκαν στη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης που είχε καταθέσει η ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνούσε την υπόθεση με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Το επόμενα επεισόδια ήταν η ... κωλοτούμπα από τους ΑΝΕΛ ΠΟΥ έδειξαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τελικά τις δύο επίμαχες τροπολογίες, για την θέσπιση αλλαγής φύλλου και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, τις οποίες είχαν αρνηθεί να αποδεχθούν, με αποτέλεσμα να προκληθεί η έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η νέα συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου ερμηνεύεται και ως απάντηση στο «μπλόκο» που προσπάθησε να στήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στους κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης. «Διπλές πλειοψηφίες, τέλος», «επιλέξατε τον Καμμένο, θα μείνετε με τον Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίζει διατάξεις, ακόμη κι αν συμφωνεί, εφόσον αυτές δεν στηρίζονται και από την κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή και από τους ΑΝΕΛ. Με το «μπλόκο» στα κυβερνητικά νομοσχέδια είχε συνταχθεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ