Τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για Καμμένο και Σαουδική Αραβία

Τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για Καμμένο και Σαουδική Αραβία

Για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου μετατίθεται τελικά η συζήτηση στη Βουλή για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μετά την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ για το θέμα, ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη, ωστόσο ο πρωθυπουργός, υπό το βάρος των σοβαρών αποκαλύψεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεχόμενος κριτική για την αυριανή του απουσία από τη νέα απολογία που καλείται να δώσει ο κυβερνητικός του εταίρος για τους «σκοτεινούς» χειρισμούς της συγκεκριμένης υπόθεσης, έστειλε επιστολή-αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητώντας την αναβολή της συζήτησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την αναβολή της συζήτησης, σημειώνοντας ότι: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να ανέχεται συκοφαντίες, γι' αυτό ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι επειδή θα παραλάβει βραβείο για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε εάν ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει το ανάλογο σθένος».

Αντίδραση από τη ΝΔ: Δεν δεχόμαστε την αναβολή της συζήτησης

Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δεν δέχεται την αναβολή της συζήτησης και ζητά από τον κ. Νίκο Βούτση να πράξει το καθήκον του σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Παράλληλα, κάνει αναφορά για πανικό που έχει καταβάλει τους κ. Τσίπρα και Καμμένο, ενώ συστήνει στον πρωθυπουργό: «Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στη Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε, το θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…». 

Το παρασκήνιο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι των σημερινών κινήσεων του πρωθυπουργού και γενικά του κυβερνητικού επιτελείου, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο. Κυρίως κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι το Μαξίμου εκτίμησε την τελευταία στιγμή (ή είχε βεβαιότητα για τούτο) ότι η ΝΔ θα μετέτρεπε τη συζήτηση της επερώτησης σε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Άμυνας και θα αιφνιδίαζε την κυβέρνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου είδε ως μοναδική οδό διαφυγής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, την μετατροπή αυτής της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ώστε να μην κερδίσει τις εντυπώσεις η ΝΔ, αλλά να υπάρξει κυβερνητική ρελάνς. Κάτι  τέτοιο όμως ήθελε την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, ώστε με το δικό του πολιτικό και επικοινωνιακό βάρος να υπάρξει υπέρβαση της πρωτοβουλίας της ΝΔ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ