Θεωρίες συνωμοσίας για έναν ιό

Θεωρίες συνωμοσίας για έναν ιό

-Οι ισχυρισμοί πολιτικών

-Οι παρατηρήσεις επιτημόνων

-Άλλοι ιοί ισχυρότερο βιολογικό όπλο

Η τρομακτική επιδημία που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινωνία, όπως ήταν επόμενο, λόγω της εκτεταμένης εξάπλωσής της  σε συνδυασμό με τις ψυχροπολεμικές εντάσεις και, κυρίως με τον Σινοαμερικανικό οικονομικό ανταγωνισμό, υπήρξε το εύκρατο κλίμα για την ανάπτυξη διαφόρων θεωριών για την προελευση του ιού. Συνωμοσιολογικών και μη. Και, μάλιστα ακόμη και αποπολιτικά χείλη.

Ένας ρεπουμπλικανός λ.χ. γερουσιαστής του Αρκάνσας, ο Τόμ Κόττον ισχυρίστηκε ότι ο ιός προέρχεται από έναν λίαν υψηλής ασφάλειας βιοχημικό εργαστήριο στην Γουχάν.Αυτά τα ισχυρίστηκε μιλώντας στο Κανάλι Fox υποστηρίζοντας μεν ότι « δεν έχουμε αποδείξεις ότι η ασθένεια «παρασκευάστηκε» εκεί, «αλλά επειδή η Κίνα είναι διπρόσωπη και ανέντιμη, ευθύς εξ αρχής δικαιούμαστε τουλάχιστον να ερωτήσουμε τι λένε οι ενδείξεις και τα στοιχεία. Και η Κίνα μέχρις ώρας δεν δίνει στοιχεία επί του θέματος».

Τον Κόττον έσπευσεν α υπερασπιστεί ως προς τα λεγόμενά του ο πρώην στρατηγικός αναλυτής του Λευκού Οίκου Στην Μπάννον μιλώντας και αυτός στο Fox. Υπεστήριξε συγκεκριμένα  ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας κάτι κρύβει σχετικά με την προέλευση του Covid - 19

Στην μάχη των θεωριών μπήκε και η ιστοσελίδα του Foreign Affairs που αποκάλυψε κάποιο είδος συνωμοσίας που βασιζόταν σε ένα αδημοσίευτο κείμενο που είχαν ετοιμάσει Ινδοί επιστήμονες. Συμφωνα με το κείμενο αυτό η ακολουθία των πρωτεϊνών του ιού περιελάμβανε στοιχεία του HIV, του ιού δηλαδή που προκαλείκ το AIDS.

Τον περασμένο Φεβρουάριο τόσο η έντυπη έκδοση όσο και η τηλεοπτική της Ιαπωνικής Asahi υποστήριξε ότι ο ιός δεν προέρχεται από την Κίνα καθώς και ότι οι 14.000 Αμερικανοί ο θάνατος των οποίων αποδόθηκε στην γρίππη ενδεχομένως να έχει προέλθει από τον κορωνοϊό.

Την ιαπωνική εκδοχή φαίνεται να την στηρίζει και μία δήλωση στην Επιτροπή Επιτηρήσεως του Αμερικανικού Κογκρέσσου που έγινε από τον Διευθυντή της Ρόμπερτ Ρέντφηλντ ο οποίος «άπλωσε τον τραχανά», παραδεχόμενος ότι πράγματι κάποιες περιπτώσεις που είχαν διαγνωσθεί σαν εποχική γρίππη μπορεί τελικώς να ήσαν κορωνοϊός. Επισημαινόταν μάλιστα από πολιτικούς κύκλους της Αμερικής ότι η δήλωση του Ρέντφηλντ  ενισχυόταν από Ιάπωνες και Ταϊβανέζους λοιμοξιολόγους από δύο χώρες που είναι αφοσιωμένοι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Ιός των υπολογιστών

Σε μία προσπάθεια από ορισμένους κύκλους να αποδείξουν ότι είναι δυνατή η κατασκευή ιών αναφέρονταν στο εξής γεγονός. Ότι μεταξύ των ετών 2005-2009 οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ είχαν αναπτύξει , μυστικά, έναν ιό για τους υπολογιστές που έφερε την ονομασία “Stuxnet”. Σκοπός του ιου αυτού ήταν να προκαλέσει ζημιά στον έλεγχο και στπ λειτουργικό σύστμα των υπολογιστών του Ιράν που χρησιμοποιούνταν στο ερευνητικό πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής. Βεβαίως το Stuxnet βασικό σκοπό είχε να αχρηστεύσει κομπιούτερς και όχι να μολύνει ή να σκοτώσει ανθρώπους. Υπήρξε όμως ανησυχία ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου ιού των κομπιούτερς θα μπορούσε να μολύνει υπολογιστές και εκτός Ιράν. Ανησυχία που αποδείχθηκε σωστή καθώς επηρέασε χιλιάδες PC εκτός Ιράν σε χώρες μακρυνές όπως η Κίνα, η Γερμανία, το Καζακσταν και η Ινδονησία.

Ιοί ως βιολογικά όπλα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Βίνσεντ Ρακανιέλλο υπήρξε μία απ’ευθείας μετάδοση του ιού από νυχτερίδες στον άνθρωπο. Βασίζεται δε σε επιστημονικό έγγραφο που υποστηρίζει ότι πρόκειται για έναν αυθεντικά νέο ιό που αποκλείεται να έχει «κατασκευασθεί» από ανθρώπους. Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο, το εύρημα – κλειδί είναι ότι ο SARS-Cov-2 δεν είναι εργαστηριακή κατασκευή ή ένας σκοπίμως χειραγωγούμενος ιός.  Κατά τον Ρακανιέλλο κανένα γνωστό εργαστήριο στον κόσμο δεν εργαζόταν πανω σε κορωνοϊό όπως αυτός που προκάλεσε την επιδημία και ο πλησιέστερος ¨συγγενής¨ προς τον ιό αυτό είναι ο ιός μιας νυχτερίδας που βρέθηκε σε σπηλιά το 2013 στη Γιουνάν της Κίνας που απέχει 1.000 μίλια από την Γιουχάν. Και προσθέτει: «Είναι πιθανό να υπάρχει ένας κοινός πρόγονος, κυρίως νυχτερίδας ή παρεμβληθέντος ζώου που μολύνθηκε από την νυχτερίδα».

 Μία άλλη εκδοχή που προέρχεται από επιστήονες υποστηρίζει ότι δεν έχει νόημα να ισχυρίζεται κανείς ότι ο νέος ιός είναι βιολογικό όπλο. Ο βασικός λόγος είναι ότι ο Covid-19 δεν είναι τόσο θανατηφόρος ή μεταδιδόμενος συγκρινόμενος με άλλα δυνητικά παθογενή γονιδιώματα. Όπως υποστηρίζει ο dr Keusch του Πανεπιστημίου της Βοστώνης για να κάνεις ένα βιολογικό όπλο, αν επιθυμείς κάτι τέτοιο υπάρχουν σπανιότερα  και πολύ πιο σθεναρά παθογενή γονιδιώματα για να τα επεξεργαστεί κανείς.

Τετοιοι ιοί είναι ο Έμπολα και ο Δυτικοαφρικανικός Λάσσα που είναι θανατηφόρες απειλές. Ο Crimean- Congo αιμορραγικός πυρετός είναι μία ασθένεια που μεταφέρουν τα τσιμπούρια και στον οποίον οφείλεται το 30-50% των θανάτων,την στιγμή που τα ποσοστά θανάτων του Covid μέχρι σήμερα ειναι γύρω στο 3%. Χώρια που ποικίλει από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS