Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει ανάσταση των μικρομεσαίων

theodorakis740

«Είπαμε και στη Βουλή ότι η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό κάνει ουσιαστικά ένα εισπρακτικό ντου στους ανθρώπους της δουλειάς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτή είναι η μεγάλη μας άρνηση: να συναινέσουμε σ' ένα ασφαλιστικό που είναι ουσιαστικά ένα νέο φορολογικό», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τους Προέδρους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας –Πειραιά.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το αναπτυξιακό, τις επιπτώσεις της κρίσης και όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, τόνισε ότι «θα πρέπει κάποια στιγμή η νέα πολιτική τάξη της χώρας να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν υπάρξει η ανάσταση των μικρομεσαίων».

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να τολμήσει να κάνει διάλογο, με όλους αυτούς που εξαπάτησε. Και διάλογος δε σημαίνει “ελάτε στο γραφείο μου να σας κεράσω καφέ”, διάλογος σημαίνει συγκεκριμένες προτάσεις, να έχει ανοιχτά τα αυτιά της για τις συγκεκριμένες αντιπροτάσεις που γίνονται είτε από το χώρο της αγροτιάς, είτε από το χώρο της γραβάτας όπως υποτιμητικά τους αποκαλεί η κυβέρνηση».

«Είπαμε και στη Βουλή ότι η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό κάνει ουσιαστικά ένα εισπρακτικό ντου στους ανθρώπους της δουλειάς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτή είναι η μεγάλη μας άρνηση: να συναινέσουμε σ' ένα ασφαλιστικό που είναι ουσιαστικά ένα νέο φορολογικό. Θα πρέπει κάποια στιγμή η νέα πολιτική τάξη της χώρας να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν υπάρξει η ανάσταση των μικρομεσαίων. Εμείς, που απαρτίζουμε το Ποτάμι, επειδή είμαστε άνθρωποι της δουλειάς, ξέρουμε πολύ καλά τα δίκια αυτών των ανθρώπων. Σημασία έχει να βρεθεί κάποια στιγμή, κάποιος στην κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς μια συγκεκριμένη οχυρωμένη πολιτική υπέρ των μικρομεσαίων. Τα κλειδιά του μνημονίου βρίσκονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως βρίσκονται στα χωράφια και στην παραγωγή».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ