Τέλος η Κούβα, επόμενη στάση αξιολόγηση

tsipras merkel740Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνεχείς συσκέψεις μέσα στη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες, με την ατζέντα να είναι μονοθεματική ένεκα της διαπραγμάτευσης.

Αύριο αναχωρεί για το Άμπου Ντάμπι (όπου και θα λάβει χώρα η διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO) και παραμονές του κρίσιμου eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Ολάντ. Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει «συμμαχίες» και να πιέσει τα μέγιστα, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια (με βασικότερο όλων τα εργασιακά και τις απαιτήσεις του Ταμείου) για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Επιπλέον, τις αμέσως επόμενες ώρες ετοιμάζεται να κινήσει τα νήματα και δεν αποκλείεται να έχει επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Καγκελάριος Μέρκελ.

Τα δυο σενάρια

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο άπαντες έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην έκβαση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα. 

Στην καλύτερη των περιπτώσεων να πάμε στο eurogroup της Δευτέρας «με ένα staff level agreement στο 90-95% των ζητημάτων» και να υπάρξει μία κατ'αρχήν πολιτική συμφωνία.
Στη χειρότερη, «να μην υπάρχει σύγκλιση στα θέματα αγκάθια». Κατά συνέπεια να μην μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος και να μην υπάρξει συμφωνία. Σενάριο, που όλες οι πλευρές απεύχονται καθώς θα προκαλούσε τεράστια αβεβαιότητα με άγνωστη κατάληξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ