Τασούλας για ΠτΔ: Ο άνθρωπος που θα προταθεί θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και του λαού

Τασούλας για ΠτΔ: Ο άνθρωπος που θα προταθεί θα εκφράζει την ενότητα του έθνους και του λαού

«Δεν έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει, η κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα ότι ό,τι ήταν δυνατόν να αντληθεί από αυτή τη σημαντικότατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αντλήθηκε» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Για να συνεχίσει: «Από εκεί και πέρα υπάρχει ο διάλογος, ο αντίλογος τα οποία είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και ο καθένας μπορεί αυτά να τα εκτιμήσει και να τα κρίνει αλλά πρέπει να εξοικειωθούμε επιτέλους με το γεγονός ότι αυτές οι επαφές δεν έχουν σχέση με το 'ξυστό-λαχείο' που το έξυνες και εκείνη τη στιγμή έβλεπες το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα φαίνονται με το χρόνο και νομίζω πως σε αυτή τη συγκυρία που η περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις ήταν μια χρήσιμη συγκυρία να βρίσκεται εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο οποίος κατέστησε σαφές ότι εμείς είμαστε εδώ σταθερός παράγοντας ασφάλειας και ηρεμίας στην περιοχή αλλά αυτός ο σταθερός παράγοντας δεν είναι διατεθειμένος να δείξει την παραμικρή ανοχή σε θέματα παραβιάσεως των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Αυτό το μήνυμα έγινε σαφές.»

Ερωτηθείς αν θα ήθελε η Ελλάδα παρέμβαση Τράμπ προς τον κ. Ερντογάν για την αποκλιμάκωση της έντασης: «Εγώ ξέρω ότι οι ΗΠΑ, και αυτό το είπε και ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή άρα από τη στιγμή που η Ελλάδα διαμηνύει στις ΗΠΑ ότι εμείς ως εδώ και μη παρέκει στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αυτός ο οποίος ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην περιοχή παίρνει ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι η σταθερότητα στην περιοχή είναι δεδομένη υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος είναι απαραβίαστα. Η Ελλάδα θα κληθεί να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αν χρειαστεί αλλά και η Αμερική που νοιάζεται για την περιοχή, αναλαμβάνει και αυτή την ευθύνη της έπειτα από αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση.»

Ερωτηθείς τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Τα χαρακτηριστικά τα περιγράφει ο ρόλος που του αναθέτει το σύνταγμα της χώρας. Είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, είναι ο άνθρωπος ο οποίος εκφράζει την ενότητα του έθνους και του λαού και εκπροσωπεί και τη χώρα στο εξωτερικό σε ανώτατο επίπεδο. Πάντως μη φανταστείτε ότι αυτό θα γίνει με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ ώστε να βάλουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η πολιτική είναι περισσότερο χημεία παρά μαθηματικά. Εννοώ ότι όλα αυτά τα εμπνέει, περισσότερο θα τα νιώσει ο κόσμος παρά θα τα περιγράψουμε. Όλα αυτά θα τα εμπνεύσει το πρόσωπο που θα προταθεί.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ