Τασούλας: Εντός της ημέρας οι επιστολές στα κόμματα για την Αναθεώρηση

Τασούλας: Εντός της ημέρας οι επιστολές στα κόμματα για την Αναθεώρηση

Το κοινοβούλιο μπορεί να αποτελέσει τον κοινοβουλευτικό πυλώνα στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για την έξοδο από τα μνημόνια δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κ. Παπαχλιμίντζο, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Για τα κατεπείγοντα νομοσχέδια του Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως είχαν να κάνουν με προθεσμίες που ολοκληρώνονταν ή με πρόστιμα που θα έπρεπε να πληρώσει η χώρα μας.

Όσον αφορά τις εξεταστικές, ο κ. Τασούλας είπε πως αυτές πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι με ποια διάθεσή ή κίνητρο θα γίνουν.

«Εκεί που υπάρχουν σοβαρά θέματα τα οποία έμειναν αναπάντητα και εκεί που υπάρχουν σοβαρές ευθύνες προφανώς πρέπει να γίνουν εξεταστικές οι οποίες δεν είναι προανακριτικες, είναι μια περισσότερο κοινοβουλευτική και όχι δικαστική διαδικασία και η οποία εφόσον καταλήξει σε κάποιες ενδείξεις ότι αξίζει να προχωρήσουμε περαιτέρω σε δικαστικές ενέργειες μπορεί να προχωρήσει με προανακριτική επιτροπή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος, τόνισε «πως η διαδικασία πρέπει να τελειώσει μέσα στο τρέχον έτος οπότε σημερα θα στείλω την επιστολή στα κόμματα που θα τους βάζω μια προθεσμία 4-5 ημερών για να ορίσουν τα μέλη στην επιτροπή αναθεωρήσεως του συντάγματος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ