Τα κέντρα υποδοχής σε Χίο και Λέρο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

tsipras hp 1 740Την πορεία των εργασιών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Χίου και τη Λέρο «επιθεώρησε» την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μία μόνο ημέρα πριν από τη νέα Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στις Βρυξέλλες.

Παρά το γεγονός ότι το κέντρο στην Χίο είναι ακόμη υπό κατασκευή και οι τοπικοί παράγοντες μιλούν για «μαγική εικόνα που στήθηκε μέσα σε μία νύχτα λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού», ο κ. Τσίπρας «αυτοαποθεώθηκε» από το νησί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα κατάφερε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις.

 BC 9138

Τσίπρας: Είναι και η σειρά της Ευρώπης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και πως είναι σειρά τώρα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών-μελών να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι και υποχρέωση της Τουρκίας να συνδράμει ουσιαστικά ώστε να μειωθούν οι ροές, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χίο, όπου διαπίστωσε την πορεία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού, με δηλώσεις του προτού αναχωρήσει για τη Λέρο.

«Η Ελλάδα σήμερα εκπληρώνει την βασική της υποχρέωση απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Την υποχρέωση που έχει να διαχειριστεί με ανθρώπινο τρόπο τις τεράστιες αυτές ροές προσφύγων και μεταναστών, στα νησιά πρώτης υποδοχής, και, ταυτόχρονα, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, να ταυτοποιεί το σύνολο των προσφύγων, που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βλέπει «πως καταφέραμε μέσα σε στενά χρονικά πλαίσια και παρά τις αντίξοες συνθήκες, τόσο σε ό,τι αφορά τις υψηλές ροές, όσο, όμως, και σε ό,τι αφορά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, να αντεπεξέλθουμε στην υποχρέωση μας» και ευχαρίστησε ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες του στρατού, της ελληνικής αστυνομίας, αλλά και των τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εθελοντές, απλούς πολίτες, «που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, αλλά και το ανθρώπινο καθήκον, απέναντι σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

«Έχω την αίσθηση», τόνισε, «ότι η Ελλάδα, σε δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να αντεπεξέλθει και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της" και υπογράμμισε ότι "είναι τώρα σειρά και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών να υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις»

 BC 9006

 ABP0303

 BC 9149

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ