Συρίγος για τουρκική προκλητικότητα: «Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τους σταματήσουμε»

Συρίγος για τουρκική προκλητικότητα: «Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τους σταματήσουμε»

«Εμείς είμαστε αυτοί που βρισκόμαστε στην περιοχή και εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε πρώτα». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Άγγελος Συρίγος, σχολίαζοντας την τουρκική προκλητικότητα και τις σημερινές ενέργειες της Άγκυρας στο Αιγαίο.


«Αργότερα θα δράσει και η διεθνής διπλωματία», συμπλήρωσε ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι «ο Ερντογάν δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις τους. Στην αρχή θα είμαστε σίγουρα μόνοι μας, όμως εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που θα αντισταθούμε στις τουρκικές προκλήσεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «η Τουρκία εμφανίζεται να λέει "μη φωνάζετε. Δεν παρεμβαίνω στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας", ενώ η αλήθεια είναι ότι παρεμβαίνει ανατολικότερα».

Και πρόσθεσε ότι «η Άγκυρα εμφανίζεται να μην παραβιάζει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και συνεχίζει τη δράση που είχε ξεκινήσει πριν σταματήσει λόγω της γερμανικής παρέμβασης».

Διαβεβαίωσε δε, ο κ. Συρίγος ότι πρόκειται για σαφή παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει του δυτικούς και τη Γερμανία ότι δεν παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα, αλλά οι Έλληνες την παραβίασαν. Θέλησαν να έχουν στο χέρι τους την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη και παράλληλα να διεκδικού με NAVTEX την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

Όσο για το αν ο Ερντογάν θα το πάει στα άκρα, η απάντηση του καθηγητή ήταν σαφής: «Το ότι βγάζει πλοίο για έρευνα δείχνει ότι το πάει στα άκρα. Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση των κυριαρχικώ δικαιωμάτων. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι «θα υπάρξει και πάλι παρέμβαση της Γερμανίας».

«Ο Ερντογάν επιλέγει να βγει και η στάση του δείχνει ότι η απόφασή του είναι οριστική. Θα προχωρήσει σε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας, παρόλο που ξέρει ότι η Ελλάδα θα είναι εκεί και ότι θα παρέμβει η Γερμανία», συμπληρώνει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS