Success story Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο και συστάσεις σε υπουργούς

Success story Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο και συστάσεις σε υπουργούς

Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση Στη σκιά της μόλυνσης του Σαρωνικού συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο Να ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται το επόμενο διάστημα προκειμένου να κλείσει η γ’ αξιολόγηση ζήτησε ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς του κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στις ευθύνες για την τεράστια οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό.

Οι «αρρυθμίες» που παρουσιάστηκαν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πρόβλημα της ρύπανσης στο Σαρωνικό φαίνεται ότι μια εβδομάδα μετά κι αφού η πετρελαιοκηλίδα έχει φτάσει μέχρι το Λαγονήσι, έγιναν αντιληπτές και από το κυβερνητικό σχήμα. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην ουσία του προβλήματος κι όχι στο επικοινωνιακό μέρος. Τόνισε ότι χρειάζονται αναγκαίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο των αδειοδοτήσεων προκειμένου να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα το θαλάσσιο περιβάλλον. 

«Απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές της Αττικής, αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα», είπε κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Αποφασίσαμε την ενίσχυση των προσπαθειών για τη ταχύτερη δυνατή απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών τις οποίες επηρέασε η διαρροή. Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Aναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στο τέλος του 2017 θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα στους οικονομικά αδύνατους.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και η χώρα βρίσκεται πλεόν σε άλλο επίπεδο και αναφέρθηκε στην μείωση της ανεργίας, την ανάπτυξη της οικονομίας και την επιστροφή στις αγορές.

Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια, δεν είναι απλά ένα ημερολογιακό ορόσημο, αλλά μια διαδικασία περάσματος από την οικονομική καχεξία στη δυναμική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση της παραγωγής, την ανάκτηση της εργασίας και τη θεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Υπογράμμισε ότι τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικά και πως η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Περιγράφοντας την εικόνα της οικονομίας και των επενδύσεων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «εργαζόμαστε ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία».

«Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι τέτοιο, διότι δεν αφήσαμε τη χώρα επί ξύλου κρεμάμενη» είπε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση διεκδίκησε για το χρέος και πήρε μια λύση που διασφαλίζει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Δεν δεσμευτήκαμε σε θηριώδη και ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως έκαναν οι άλλοι που τώρα έχουν και το θράσος να πουλάνε στο λαό υποσχέσεις για μείωσή τους». Και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί αλήθεια δεν το έκαναν όταν ήταν στη διακυβέρνηση;»

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μέχρι τον Νοέμβριο πρέπει να έχουν υλοποιοηθεί όλα τα προαπαιτούμενα για να μην δώσουμε δικαιολογίες στους δανειστές όπως είπε χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ