Συνάντηση Μητσοτάκη με επικεφαλής εταιριών κινητής τηλεφωνίας - Θα ζητήσει φθηνότερα data

Συνάντηση Μητσοτάκη με επικεφαλής εταιριών κινητής τηλεφωνίας - Θα ζητήσει φθηνότερα data

Στις 10 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει μαζί τους για το κόστος της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ, ένα θέμα που είχε θέσει σε πρόσφατη ομιλία του, στο συνέδριο της ΣΕΠΕ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει πως θα πρέπει οι εταιρίες να ρίξουν τις τιμές, ώστε να αυξηθούν οι επιδόσεις της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας.

«Είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω, καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις», είχε πει ξεκάθαρα στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΠΕ.

Η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα τέλη δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία και η κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να γίνουν αλλαγές στον τιμοκατάλογο, χωρίς να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις.

Στην χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η τιμή ανά GB φτάνει 28,88 ευρώ την ώρα που στην Ουκρανία είναι 0,45 (το φθηνότερο της Ευρώπης), ενώ ο μέσος όρος παγκοσμίως φτάνει στα 7,5 ευρώ. Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία Cable, οι τιμές στα data στην Ελλάδα βρίσκονται στην έβδομη θέση των πιο ακριβών στον κόσμο, με την Βουλγαρία μόνο να την ξεπερνά στην Ευρώπη. Οι εταιρίες ως αντίλογο είχαν πει, μετά την τοποθέτηση Μητσοτάκη, πως η φορολογία έχει ωθήσει τις τιμές στα συγκεκριμένα ύψη, κάτι που θα συζητήσουν στην συνάντησή τους.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS