Συνάντηση του Α.Τσίπρα με τον Κινέζο ομόλογο του - Επένδυση ύψους 500 εκ. υπεγράφη παρουσία του

Συνάντηση του Α.Τσίπρα με τον Κινέζο ομόλογο του - Επένδυση ύψους 500 εκ. υπεγράφη παρουσία του

Πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση βρίσκεται η Ελλάδα και ο στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας είπε πως μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σοβαρά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας- Κίνας και σημείωσε πως οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.

Για την Ελλάδα επισήμανε ότι διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο Belt and Road Forum for International Cooperation και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Γιώργος Τσίπρας.

H επένδυση στις τηλεπικοινωνίες

Συμφωνία για επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ στις τηλεπικοινωνίες, για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, υπέγραψε η Forthnet με τον κινέζικο κολοσσό ZTE.

Η υπογραφή της συμφωνίας έλαβε χώρα ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο.

Από τα 500 εκατομμύρια ευρώ, τα 350 εκατομμύρια αφορούν την προσεχή τριετία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ