Συνάντηση Αβραμόπουλου - Kelly στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Αβραμόπουλου - Kelly στην Ουάσινγκτον

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. John Kelly στην Ουάσινγκτον. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Είχαμε σήμερα την πρώτη μας συνάντηση με τον Υπουργό Kelly. Συζητήσαμε σχετικά με τη διατλαντική συνεργασία τόσο στον τομέα των παγκόσμιων προκλήσεων της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας, όσο και σε ευρύτερο πλαίσιο.

Οι απειλές για την ασφάλεια που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι κοινές, και πρέπει η απάντησή μας να είναι κοινή. Η υφιστάμενη, απτή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας πρέπει να συνεχισθεί και να ενδυναμωθεί. Η ανταλλαγή πληροφοριών είναι το ισχυρότερο εργαλείο που διαθέτουμε σε αυτή την προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας υπογράμμισα ότι η τρέχουσα προσφυγική κρίση είναι μια παγκόσμια πρόκληση την οποία ΕΕ και ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν μαζί.

Μετά από αυτή την παραγωγική και φιλική πρώτη συζήτηση, προσβλέπω στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την νέα διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παγκόσμιες προκλήσεις από κοινού, και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε και να εμβαθύνουμε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ. Η συνεργασία αυτή μας καθιστά πιο ισχυρούς και απαντά στις ανησυχίες των πολιτών μας".

170208 H OD937 035

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ