Σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

tsipras mitsotakis vouliΓια νεοφιλελευθερισμό κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας στην έναρξη της δευτερολογίας του, επαναλαμβάνοντας πως ο νέος αρχηγός της ΝΔ είναι πιστός στον Νεοφιλελευθερισμό πολλές φορές καθ' όλη την ομιλία του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον αρχηγό της ΝΔ "γιαλατζί μεταρρυθμιστή".

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον Κ. Μητσοτάκη για τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό λέγοντας πως είναι "όραμά του" οι μειώσεις των μισθών στο δημόσιο. "Σας ευγνωμονώ γιατί ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές μας διαφορές είναι ξεκάθαρες στον λαό", προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε πως οι απόψεις του Κ. Μητσοτάκη είναι ταυτόστημες με αυτές των δανειστών και πρωτίστως με το ΔΝΤ, προσθέτοντας πως αυτό είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κακό για τον τόπο.

Χαρακτήρισε λάθος τις μειώσεις συντάξεων εξηγώντας πως δεν αποδίδουν γιατί μειώνουν την ανταγωνιστικότητα, ενώ χαρακτήρισε "εκτός λογικής" το επιχείρημα της ΝΔ πως για τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ευθύνεται η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η ανεργία μειώθηκε κατά 1,5%. Δεν πανηγυρίζουμε γι' αυτό, αλλά οι αριθμοί αποτυπώνουν μία πραγματικότητα", προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

"Η οικονομία τροχοδρομεί. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση", ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας. "Η χώρα έκλεισε το 2015 πρώτη φορά σε απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ" επισήμανε διερωτώμενος γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε το ίδιο.

Ακόμα, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο για τους δημόσιους υπαλλήλους και τη δημόσια διοίκηση, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε πως η ΝΔ θέλει αναθεώρηση του μισθολογίου στο Δημόσιο.

Τέλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως είχε πάνω από 50 μετακλητούς υπαλλήλους όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ο σημερινός υπουργός έχει μόλις δύο.

 

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Πάρτε πίσω τους κομματικούς διορισμούς και τις αυξήσεις στους μετακλητούς

Σε διάλογο για την ακύρωση των κομματικών διορισμών και των αυξήσεων στους μετακλητούς υπαλλήλους και γενικότερα για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής, λέγοντας ότι θα προκύψουν πόροι για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού.

«Πρόσφατα εγκρίνατε αυξήσεις 150 εκατομμυρίων προς τους δημοσίους υπαλλήλους» είπε συγκεκριμένα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και συνέχισε: «Δεν θεσπίσατε καν μηχανισμό αξιολόγησης, ώστε τουλάχιστον αυτές τις αυξήσεις να τις λάβουν όσοι τις αξίζουν. Σας καλώ να τις πάρετε πίσω τις συγκεκριμένες αυξήσεις και τους πόρους αυτούς να τους χρησιμοποιήσετε ως ισοδύναμα για το ασφαλιστικό».

«Υπάρχουν κι άλλες στρεβλώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Τον αντέχετε έναν τέτοιο διάλογο ή φοβάστε τις αντιδράσεις από συγγενείς και φίλους;».

«Πώς θα ένιωθαν οι αγνοί αγωνιστές της Αριστεράς μπροστά στο κομματικό αλισβερίσι, τα εγγόνια να επικαλούνται τους αγώνες των παππούδων για να κάνουν διορισμούς στο Δημόσιο» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, «φωτογραφίζοντας» όσα είπε ο γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος, για να... δικαιολογηθεί, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» για τους διορισμούς μελών της οικογένειάς του και του φιλικού του περιβάλλοντος στον κρατικό μηχανισμό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ