Κυβέρνηση για προσφυγικό: Απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι - Θα φυλάξουμε τα σύνορα μας

Κυβέρνηση για προσφυγικό: Απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι - Θα φυλάξουμε τα σύνορα μας

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας προς όλες τις κατευθύνσεις μετά το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων στους πρόσφυγες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μετά την κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας».

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξαπέλυσε έμμεσες βολές προς την πλευρά της Αγκυρας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά διευκόλυνε και καθοδήγησε τα καραβάνια των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας.

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «οργανωμένη και παράνομη επιχείρηση παραβίασης των συνόρων της Ελλάδας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης».

Τόνισε ότι περίπου 4.000 άτομα επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, ωστόσο αυτό δεν επετράπη. Σημείωσε, δε, ότι 66 που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος κρατούνται και πως δεν έχουν καμία σχέση με την Ιντλίμπ.

Επιπλέον ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ήδη ενισχύονται οι δυνάμεις της αστυνομίας, του στρατού και του λιμενικού στον Έβρο και το Αιγαίο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS