Συνταγματική αναθεώρηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εξήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης

Συνταγματική αναθεώρηση για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων εξήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης

Να μπει τέλος στο κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το σκοπό αυτό ζήτησε να γίνει συνταγματική αναθεώρηση ώστε να επιτραπεί η ίδρυση «μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», ζήτησε αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία, όπως είπε, θα του προσδώσει μεγαλύτερη αυτονομία και εξωστρέφεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε εκ νέου αιχμές για τις πρόσφατες αλλαγές που πέρασε το υπουργείο Παιδείας για κατάργηση της αριστείας στην επιλογή των σημαιοφόρων στο Δημοτικό.

Η οργανωμένη κοινωνία οφείλει «να επιβραβεύει όσους δεν συμβιβάζονται με τη μετριότητα», διαφορετικά «οδηγούμαστε μοιραία στην ισοπέδωση» επεσήμανε.

Παράλληλα, σε μια ειρωνική αναφορά στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: Εάν κάποιοι δεν αντέχουν τη λέξη «αριστεία» μπορούν να χρησιμοποιήσουν παλαιότερους όρους, όπως «προκοπή» ή «αξιοσύνη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ