Συνάντηση Τσίπρα με τον Κινέζο Πρωθυπουργό

tsipras kina

Συμβολική επίσκεψη στην έδρα του κινεζικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο έκανε η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης πουυ έχει ταξιδέψει στην Κίνα με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για άνοιγμα επενδύσεων στην Κίνα.

«Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί ένα τεχνολογικό πάρκο στην Αθήνα, ενώ πρότεινε την αδελφοποίηση του τεχνολογικού πάρκου Huawei με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης.

Ο επικεφαλής της Huawei, ο οποίος ξενάγησε τον πρωθυπουργό σε διάφορα τμήματα της επιχείρησης -υπό τους ήχους του «Ζορμπά»- ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

Στον κ. Τσίπρα έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei, όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G, αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Wang Jianlin, πρόεδρο του χρηματοοικονομικού κολοσσού της Κίνας Wanda Group, που δραστηριοποιείται στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, των επιχειρήσεων πολιτισμού και των χρηματοδοτήσεων.
Το 2015 το ενεργητικό του ομίλου ήταν 85,65 δισ. ευρώ και τα έσοδά του ανήλθαν σε 39 δισ. ευρώ. Ειδικά η Wanda Cultural Industry Group είναι ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της Κίνας, με τέσσερις τομείς δραστηριοτήτων: Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, αθλητικές διοργανώσεις, τουριστικές επιχειρήσεις, παιδική διασκέδαση.

Ο κ. Τσίπρας, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Ζανγκ Ντετζιάνγκ και στη συνέχεια με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, ενώ θα υπογραφεί πληθώρα συμφωνιών.

Σήμερα η συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές αναμένεται να αφορούν στα εξής:

-Κοινή διακήρυξη για την ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης των δυο χωρών
-Τουριστική συνεργασία
-Επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία
-Πολιτισμός
-Συνεργασία ανάμεσα στην Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας και την Τράπεζα της Ελλάδος
-Συμφωνία για την προώθηση επενδύσεων

Επίσης στο επιχειρηματικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί, θα τοποθετηθεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ