ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Πάπα Φραγκίσκο

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με αρμόδιες πηγές να κάνουν λόγο για εγκάρδιο κλίμα κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών.

Στη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο οποίος «αποτελεί παγκόσμια έμπνευση για τις ανθρώπινες αξίες», όπως σημειώνει σε ανάρτηση στο Τwitter το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις Ελλάδος- Βατικανού.

Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, το μεταναστευτικό, καθώς και η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με την ανάρτηση του ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας είχε συνομιλίες με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βατικανό αρχιεπίσκοπο, Έντγκαρ Πένα Πάρα και με τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Κάλαχερ.

Αργότερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα εκφωνήσει ομιλία στο Κολλέγιο Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, τον ρόλο του ΝΑΤΟ και την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη Νότια Ευρώπη.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS