Αποχώρησε από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Κουτσούμπας

sumvoulio arxhgwn1

Από το συμβούλιο αποχώρησε ο γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς διαφώνησε σε όλα με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως θα καταφέρουν να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν με τις υπογραφές όλων.

Αποχώρησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να τονίζει πως δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει, αφού οι διαφωνίες δεν μπορούσαν να γεφυρωθούν.

"Δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο" ¨ηταν η πρώτη δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα στους δημοσιογράφους.

https://www.youtube.com/watch?v=YCHhns9weS4

spa 1

 

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σύσκεψης, κατά τον οποίο παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τέθηκαν ερωτήσεις από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της δημιουργίας κέντρων κλειστού τύπου και ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη συνθήκη της Γενεύης και ακόμη πως η διαχείριση του ζητήματος πρέπει να γίνει με την τήρηση της συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης ζήτησε να μπουν στην ατζέντα και άλλα θέματα εκτός του προσφυγικού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το αίτημα του κ. Λεβέντη σε ψηφοφορία, αλλά καταψηφίστηκε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε πως δεν θα υπογράψει κοινό ανακοινωθέν. «Αν δεν γίνει σήμερα οικουμενική δεν προχωράει καμία συζήτηση για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικα.

Γεννηματά σε Λεβέντη: Δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε τη συζήτηση
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά απάντησε στον κ.Λεβέντη υποστηρίζοντας «και εγώ θέλω κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αλλά δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε τη συζήτηση».

Ο Στάυρος Θεοδωράκης, όπως ήταν αναμενόμενο, πρότεινε να διορισθεί ένας υπερυπουργός με διακομματική αποδοχή και ευρύτατες αρμοδιότητες για το μεταναστευτικό.

Στις 14:00 διεκόπη η συνεδρίαση, για να κάνουν οι αρχηγοί ένα μικρό διάλειμμα. Στο πρώτο μέρος τον λόγο είχε πάρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε στους υπόλοιπους αρχηγούς τα στοιχεία και την κατάσταση σχετικά με το προσφυγικό. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις. Στις 14:20 ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση του συμβουλίου.

 

spa 4

spa 5

spa 3

spa7 1

«Χρόνια πολλά, Κυριάκο!», είπε σε θερμό κλίμα ο υπουργός Αμυνας, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τα γενέθλιά του.

Ο Πάνος Καμμένος χαιρετήθηκε και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίο εξομολογήθηκε ότι έχασε 19 κιλά!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ