Στρατηγική συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αύριο στην Αθήνα η κυβερνητική αποστολή

Στρατηγική συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Αύριο στην Αθήνα η κυβερνητική αποστολή

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο επίπεδο των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες (σ.σ. Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και είναι βέβαιο ότι μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφάλαια από τον Κόλπο τα οποία θα στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», είπε πριν από δύο εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κυβερνητική αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Έχουμε δρομολογήσει ένα ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πως μπορούμε να κινητοποιήσουμε σημαντικά κεφάλαια από το Άμπου Ντάμπι», ανέφερε επίσης.

Το γοργόν και χάριν έχει: Αύριο φτάνει στη χώρα μας η πρώτη μεγάλη αραβική επιχειρηματική αποστολή, με υψηλές προσδοκίες από ελληνικής πλευράς. Έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με τον κ. Μητσοτάκη και με υπουργούς, που σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως. Αναμένεται επίσης να υπογραφεί συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών (comprehensive strategic partnership agreement).

Επικεφαλής της πολυπληθούς κυβερνητικής αποστολής είναι ο Sultan Ahmed Al Jaber, Υπουργός Επικρατείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διευθύνων σύμβουλος στην κρατική εταιρία πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC Group), και πρόεδρος της εταιρίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Masdar.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει μια λίστα με επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας, καθώς και με ευκαιρίες για εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες κι αυτές θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων την Τετάρτη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας: Ενέργεια, Πολιτισμός, Άμυνα, Ψηφιακή Διακυβέρνηση, Τουρισμός, Αγροδιατροφικός τομέας. Συνολικά 26 κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη των μεγάλων εταιριών των Εμιράτων θα συνοδεύουν τον Υπουργό Επικρατείας στη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, που φυσικά θα έχει ως περιεχόμενο πέρα από την οικονομική και την πολιτική συνεργασία των δύο χωρών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις πρόσφατες επαφές που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Άμπου Ντάμπι εκφράστηκε η έντονη πρόθεση από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ο ισχυρότερος τουριστικός προορισμός στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, για παράδειγμα, περνούν ετησίως οι περισσότεροι επιβάτες από οποιοδήποτε άλλο αεροδρόμιο στον κόσμο και η κίνηση αυτή μπορεί με διάφορους τρόπους να αξιοποιηθεί για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS