Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το ν/σ για το ντόπινγκ

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Πέμπτη το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού η Επιτροπή ακούσει τους φορείς, και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Ο κ. Κοντονής είπε ότι θα γίνουν δεκτές μόνο δύο βουλευτικές τροπολογίες, που φέρεται να αφορούν βραβεύσεις ολυμπιονικών και αθλητών. Σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται έτοιμοι να καταθέσουν τροπολογία που ουσιαστικά θα αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ, όμως ο υφυπουργός απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Από την πλευρά της Ν.Δ. η εισηγητής Άννα Καραμανλή εμμέσως ζήτησε να μην γίνει αποδεκτή τέτοια τροπολογία λέγοντας ότι «οποιαδήποτε άλλα ζητήματα τεθούν ή πήγαν να τεθούν απαιτούν ευρύτερη διαβούλευση».

Το νομοσχέδιο συζητείται ως κατεπείγον (αλλά με ακρόαση φορέων), καθώς πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 18 Μαρτίου, οπότε λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η WADA στην Ελλάδα και σε μία σειρά άλλες χώρες για να εναρμονίσουν το θεσμικό τους πλαίσιο. Σε διαφορετική περίπτωση «υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός ολυμπιακού κινήματος η Ελλάδα ενόψει των ολυμπιακών αγώνων», προειδοποίησε ο υπουργός.

Ωστόσο όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αφαιρεθούν από το νομοσχέδιο περίπου 50 άρθρα που δεν αφορούν την WADA, ενώ στο σύνολό τους τάχθηκαν υπέρ της ενσωμάτωσης του κώδικα της WADA.

Από το νομοσχέδιο ο υφυπουργός κ. Κοντονής αφαίρεσε 8 άρθρα που αφορούσαν τον τουρισμό, ενώ υπογράμμισε ότι τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου αποτελούν «βελτιωτικές διατάξεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ