Στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια της κυβέρνησης-Σε ευθεία σύγκρουση με δανειστές

 

maximou1

Όλο και περισσότερο δυσχαιρένει την θέση της κυβέρνηση καθώς υπάρχει έντονη διαφωνία με τους δανειστές όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για τη συζήτηση του χρέους.

Το "καυτό" θέμα του ασφαλιστικού μετατέθηκε για τον Ιανουάριο με τη διαπραγμάτευση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη αναφορικά με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Επίσης το ΔΝΤ σκληραίνει τη θέση του κάτι που έχει προκαλέσει απορία στα κυβερνητικά στελέχη, που έχουν γνώση και συμμετοχή στη διαπραγμάτευση.

Στην κυβέρνηση εξεταζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσουν το σχέδιο περί απειλής αποχώρησης από το ΔΝΤ και το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της στάσης του ΔΝΤ στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, την περασμένη Παρασκευή και ζήτησε να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

Welt: Aκυβέρνητο πλοίο θυμίζει η Ελλάδα

Εφιαλτικά σενάρια για πλήρη ρήξη στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές καθώς υπάρχει διαφωνία στις διαπραγματεύσεις.  Σύμφωνα με πληροφορίες της, η πρώτη αξιολόγηση θα καθυστερήσει περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, «ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί και πάλι αναστάτωση στην Ευρώπη. Η κυβέρνησή του έχει καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα. Η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αποκλείεται να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού», εκμυστηρεύτηκαν ευρωπαϊκοί διαπραγματευτικοί κύκλοι προς την Welt της Κυριακής. «Απέχουμε πολύ από την αξιολόγηση», λέει ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται και προσθέτει: «(Η κυβέρνηση) συνεχίζει την άδοξη παράδοση των προκατόχων της».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι καθυστερήσεις σχετίζονται και με την δύσκολη εσωπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. «Σύμφωνα με τρισέλιδη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα είναι πρακτικά ακυβέρνητη. Η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο, αναφερόταν (στην έκθεση) στο προοίμιο της συνεδρίασης των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα». Σύμφωνα με τις ίδιες, «ο υπ. Οικονομικών της Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ‘φιλικός, ωστόσο γίνονται ελάχιστα».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ