Σταθάκης: Δεν έγινε τίποτα με το εφάπαξ 258.000 ευρώ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ

Σταθάκης: Δεν έγινε τίποτα με το εφάπαξ 258.000 ευρώ του προέδρου του ΔΕΣΦΑ

Ασπίδα προστασίας στον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ Σωτήρη Νίκα για το «χρυσό εφάπαξ» που έδωσε στον εαυτό του ύψωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζοντας ότι η προαγωγή πριν από τη συνταξιοδότηση δεν είναι ατόπημα.

«Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο» είπε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στον βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Σκρέκα ο οποίος αποκάλυψε το θέμα και πρόσθεσε: "Αν η προαγωγή πριν την συνταξιοδότηση είναι το ατόπημα λέω ότι δεν είναι ατόπημα. Όλα τα άλλα με τα νούμερα και αν είναι 100.000 ευρώ θα τα δείτε στην Βουλή όταν θα απαντήσω στην ερώτηση του κ. Σκρέκα".

Αναφορικά δε με την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ είπε πως « η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα ότι είναι αδιαπραγμάτευτη για οποιοδήποτε θέμα συμβαίνει σε οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο. Η απάντηση που δώσαμε στον ΑΔΜΗΕ είναι ενδεδειγμένη και άλλαξε η διοίκηση και δεν αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο. Σε όλους τους οργανισμούς αυτού του τύπου οι διοικήσεις αμείβονται κατά κανόνα με αμοιβή ίση με αυτή του γ.γ. υπουργείου. Αυτός είναι κανόνας. Η ψήφιση του νόμου που απελευθερώνει αυτές τις αμοιβές ισχύει και είναι και αυτό νόμος (!) αλλά η κυβέρνηση δεν συζητά για αλλαγή στο πλαφόν των οργανισμών αυτών. Σαφές το στίγμα κυβέρνησης».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ