Σταϊκούρας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Φέρνει μειώσεις φόρων, νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

Σταϊκούρας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Φέρνει μειώσεις φόρων, νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων

Στις φοροελαφρύνεις που θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις φόρων για το 2020, νέα πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών και απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Επίσης, θα περιλαμβάνει ενίσχυση πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αύξηση του ελάχιστου ύψους διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών, αναμόρφωση του πλαισίου των παροχών σε είδος και νέες διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και μέτρα για την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Θα εφαρμοστούν οι εξαγγελίες

Οι φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας. Μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μειώνεται η φορολογία στις επιχειρήσεις, στα μερίσματα και στον εισαγωγικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών. Επιπλέον μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, ξεκινώντας από τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, ενώ μεσοπρόθεσμα ανάλογα με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει πως θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε επέκταση και αναμόρφωση του συστήματος εντός του 2020, κίνηση η οποία όπως λέει θα επηρεάσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προκειμένου να γίνει «πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS