Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λελογισμένης μείωσης φόρων - Ποιοι θα στηριχθούν και τον Ιούλιο

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λελογισμένης μείωσης φόρων - Ποιοι θα στηριχθούν και τον Ιούλιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης φόρων άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας. 

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι «λελογισμένες μειώσεις φόρων» προσθέτοντας ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα προς αξιολόγηση. «Υπάρχουν ζητήματα για την μείωση της προκαταβολής φόρων, για τον ΦΠΑ στις μεταφορές. Αν τα αθροίσουμε, όμως, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Θα υπάρχουν μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, θα υπάρχουν κλαδικές παρεμβάσεις. Κάνουμε το βέλτιστο έχοντας το βλέμμα στην μετακορωνοϊό εποχή», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η στήριξη των εργαζόμενων με το σχετικό επίδομα για τον Μάιο θα ισχύσει για όσες εταιρείες παραμείνουν κλειστές ή για όσους εργαζόμενους μείνουν σε αναστολή σύμβασης. Συμπλήρωσε, δε, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι αυτό να κρατήσει και τον Ιούλιο καθώς θέλει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση σε κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, οι μεταφορές και ο πολιτισμός.  Συμπλήρωσε, δε, ότι «βάζουμε στο οπλοστάσιο το πρόγραμμα SURE για την επιδότηση της απασχόλσης - ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε 1,5 δισ. ευρώ από τον Ιούνιο και μετά - και αυτό θα είναι παράλληλο με το πρόγραμμα της αναστολής».

Δεν υπάρχει κατάρρευση εσόδων
Αναφορικά με την πορεία των εσόδων, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι πληρωμές συνεχίστηκαν. «Πληρώνουν οι πολίτες και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια γιατί επέδειξαν συνέπεια με πολλούς εξ αυτών να αξιοποιούν τα κίνητρα που έδωσε η πολιτεία. Η απώλεια εσοδων τον μήνα Απρίλιο ίσως να είναι και κάτω από το -30% και αυτό θα σημαίνει υστέρηση αλλά όχι κατάρρευση εσόδων σε έναν μήνα που είχαμε lockdown». 

Η ανάκαμψη το 2021 θα είναι η μεγαλύτερη στην ευρωζώνη
Τέλος, αναφορικά με τις χθεσινές εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η ύφεση θα έχει σχήμα V και η ανάκαμψη το 2021 στην Ελλάδα θα είναι η υψηλότερη στην ευρωζώνη.  «Η Ευρώπη έχει αποδεχθεί όλα τα σχέδια που έχουν γίνει αλλά υπάρχει χρονική υστέρηση στο πότε θα εισρεύσουν οι πόροι. Η ΕΕ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ακόμα και έτσι εκτιμούμε ότι μέχρι αρχές Ιουλίου θα τα βγάλουμε μόνοι μας ταμειακά», τόνισε και πρόσθεσε ότι η αίσθηση που επιρκατεί στο εξωτερικό είναι ότι η ελληνική οικονομία στάθηκε πολύ καλά στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS