Σταϊκούρας: Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα

Σταϊκούρας: Στις 17 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα

Στις 17 του μηνός θα ανοίξει η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων των Δικαιούχων για το Κοινωνικό Μέρισμα δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Διευκρίνισε επίσης ότι η πλατφόρμα θα είναι πιο απλή και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου και από τις 27 του μηνός θα αρχίζουν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όλα τα χρήματα θα έχουν πιστωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Το Κοινωνικό Μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί συνολικά σε 250.000 νοικοκυριά, ενώ το προς διανομή ποσό, ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, και ψηφίζεται σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Εντωμεταξύ σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί και τροπολογία με την οποία προωθείται μείωση του ΦΠΑ σε φάρμακα βαρύτατων ασθενειών από το 13% στο 6% και κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης σε αυτοκίνητα πολυτέκνων.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι ανακοινώθηκαν την Πέμπτη οι δικαιούχοι, γιατί έπρεπε να εξαντληθούν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και να πάρουν μέρισμα περισσότεροι δικαιούχοι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS