Σταϊκούρας: Σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά

Σταϊκούρας: Σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά

Η ζωή έχει δείξει ότι πολλά από τα σενάρια που κατά καιρούς διακινούνται τελικά πέφτουν έξω ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σε ερώτηση για το αν έχουν βάση τα σενάρια για καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους με κούρεμα στο ποσό που δικαιούνται.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα αφορούν οριζόντια όλους χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τα σενάρια για καταβολή των αναδρομικών είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις. Συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό καθώς αυτή την περίοδο η κυβέρνηση εξετάζει την ποσοτική περίμετρο.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για την επιδότηση της δόσης των δανείων με υποθήκη την α΄κατοικία που έχουν πληγεί από την πανδημία θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα.

Επίσης το πρώτο 10ημερο του Αυγούστου εκτιμάται ότι η ΑΑΔΕ θα ενσωματώσει τη μείωση ή το μηδενισμό της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις καθώς η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα ψηφιστεί αύριο.

Από τον Αύγουστο εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών ότι θα αρχίσει η εισροή ευρωπαϊκών πόρων είτε αυτοί αποτελούν κονδύλια του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ είτε του προγράμματος για την ενίσχυση της απασχόλησης SURE.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ