Σταϊκούρας: Πιθανή και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020

Σταϊκούρας: Πιθανή και νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο του 2020

Η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους, ώστε από το 2021 να καταφέρουμε τη μείωση των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2%, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι να βοηθούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, μέσω των περαιτέρω μειώσεων φόρων από το 2020, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ πιθανό, μετά τον Μάιο του 2020, να μειωθεί κι άλλο ο ΕΝΦΙΑ, ενώ στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Πρώτη φορά κυβέρνηση μειώνει τον φόρο εισοδήματος» τόνισε ο υπουργός και τόνισε ότι όχι απλά δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ενισχυθεί.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες ώστε το 2020 μαζί με τους θεσμούς να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων. «Θέλουμε να είναι στο 2% από το 2021 το πλεόνασμα» πρόσθεσε.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων σημείωσε ότι θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας, ενώ προανήγγειλε και άλλες αλλαγές, μέσα στον μήνα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και για τη φορολοταρία.

Για τα κίνητρα συλλογής e-αποδείξεων, ο υπουργός είπε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή. «Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.

Για τις κατασχέσεις, ο υπουργός τόνισε ότι ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει, ενώ δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ, τόνισε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, και σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την 4η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS