Σταϊκούρας: Αυτοί θα πάρουν το Κοινωνικό Μέρισμα - Απο 700 ευρώ σε 250.000 οικογένειες

Σταϊκούρας: Αυτοί θα πάρουν το Κοινωνικό Μέρισμα - Απο 700 ευρώ σε 250.000 οικογένειες

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται για το κοινωνικό μέρισμα που θα καταβληθεί τις επόμενες ημέρες στους δικαιούχους και το οποίο προέκυψε από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανέρχεται συνολικά σε 175 εκατομμύρια ευρώ και όπως δήλωσε ο Χ.Σταικούρας «τις τελευταίες μέρες βρέθηκε το ποσό για να ωφεληθούν ακόμη 50.000 οικογένειες». Σημειώνεται ότι οι αρχικοί υπολογισμοί αφορούσαν περίπου 200.000 δικαιούχους.

Οι τέσσερεις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:

1. Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριά

2. Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.

3. Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά

4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

- Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις

- Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Χρ. Σταϊκούρας: Στο χθεσινό Eurogroup αποτυπώθηκε η θετική δυναμική της οικονομίας τους τελευταίους μήνες

Την εθνική αντιπροσωπεία «για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup», ενημέρωσε νωρίτερα απόψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι «αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί, μετά τις 7 Ιουλίου, καταγράφηκε η κάλυψη των μεγάλων κενών που είχε αφήσει παρακαταθήκη η προηγούμενη κυβέρνηση».

Στο χθεσινό Eurogroup, είπε ο υπουργός, «αποτυπώθηκε η θετική δυναμική της οικονομίας η οποία έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες, αναδείχθηκε η αξιοπιστία, μεθοδικότητα και κυρίως η σοβαρότητα της σημερινής κυβέρνησης και αποφασίστηκε η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ». Στα μέτρα, είπε ο κ. Σταϊκούρας, συμπεριλαμβάνεται και η εκταμίευση της επόμενης δόσης κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών, από τα ελληνικά ομόλογα. Η αποδέσμευση, τόνισε, γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς προαπαιτούμενα, όπως αυτά είχαν τεθεί στις προηγούμενες εκταμιεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα για πρώτη φορά αναδείχθηκε και καταγράφηκε, στην ανακοίνωση, το ζήτημα της αξιοποίησης αυτών των κερδών για επενδυτικούς σκοπούς. Γι΄αυτό το σκοπό αποφασίστηκε η έναρξη της τεχνικής επεξεργασίας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Η ελληνική οικονομία προχωράει με σταθερά, με ιεραρχημένα βήματα προς την πλήρη κανονικοποίησή της, τους καλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων και της μεσαίας τάξης, και την ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμά, εργάζεται και αισιοδοξεί ότι η τροχιά της ελληνικής οικονομίας θα είναι όλο και καλύτερη.

Αυτή την αισιοδοξία, σε συνδυασμό με τον ρεαλισμό, τη μοιράζεται με τους εταίρους, με τους επενδυτές, τις αγορές, με τους οίκους αξιολόγησης αλλά πρωτίστως με τους Έλληνες πολίτες», είπε ο υπουργός Οικονομικών και εξέφρασε την ικανοποίησή του, χωρίς, όπως είπε, να θριαμβολογεί και κάλεσε με αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να συμπράξουν ενεργά σε αυτή την πορεία.

«Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup εδράζεται στη θετική αξιολόγηση της 4ης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη θετικότερη από τις μέχρι σήμερα δημοσιευμένες εκθέσεις», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι η έκθεση προβλέπει επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, «με βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων οικονομικών, ως αποτέλεσμα της στοχευμένης μείωσης φορολογικών συντελεστών από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS