Στα "σχοινιά" η κυβέρνηση-Αμετακίνητοι οι θεσμοί ζητούν να κλείσει Ασφαλιστικό και Φορολογικό

tsakalotos hilton

Σκληρή απαίτηση των δανειστών να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για το Ασφαλιστικό αρχικά αλλά και το φορολογικό. Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν σε πολύ αυτηρό τόνους τη μείωση σε  σε συντάξεις, εφάπαξ και επικουρικές, οι δε αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αποδεχτούν την αύξηση των εισφορών και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Γίνεται λόγο για κλιμάκια από 10% έως και 50% για τα υψηλά εισοδήματα. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει άμεσα πολύ δύσκολες αποφάσεις και να κλείσει η αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατό.

Σύμφωνα με την "Ημερησία" σε ένα μήνα θα πρέπει να έχουν κλείσει τα πάντα και με δύο νομοσχέδια να περάσουν από τη Βουλή οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό αλλά και στο Φορολογικό.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης έλεγε ότι το Φορολογικό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της αξιολόγησης, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι άλλες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στη παρούσα φάση θα συμφωνηθούν μόνο οι βασικές αρχές. Ο ίδιος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, στον προϋπολογισμό του 2016, υπάρχουν σαφείς προβλέψεις εσόδων από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και από την αύξηση του φόρου εισοδήματος στους αγρότες και στα ενοίκια, συνολικού ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά την Τρίτη ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στη φορολογία οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους Θεσμούς.

Οι Θεσμοί θα φύγουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν σε μία εβδομάδα με 10 ημέρες όπου θα καθίσουν 2 εβδομάδες για να κλείσουν τα πάντα.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στο τέλος Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε ότι τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν σε ότι αφορά τους δημοσιονομικούς και άλλους στόχους.

Το νέο καθεστώς για τα "κόκκινα" δάνεια

Παράταση, με διάταξη, για όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση και σε κάθε περίπτωση μέχρι να υπάρξει συμφωνία, του ισχύοντος καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια που σχετίζονται με την κύρια κατοικία προανήγγειλαν κυβερνητικές πηγές, ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη (από τις 5 το απόγευμα) η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Το νέο καθεστώς είχε συμφωνηθεί να ισχύσει από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά. Ωστόσο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές επειδή την Παρασκευή θα αποχωρήσουν οι επικεφαλής των θεσμών και θα ξαναγυρίσουν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, εκ των πραγμάτων δεν αναμένεται μέχρι εκείνη την ημερομηνία να υπάρξει συμφωνία για τα δάνεια.
Για αύριο μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και αργότερα το απόγευμα με τον Γιώργο Σταθάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ