Σκουρλέτης: H κυβέρνηση προσπαθεί για μην υπάρξη μείωση των συντάξεων

skourletis2

Τα μέτρα που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η κυβέρνηση είναι δύσκολα, «αλλά αναγκαία για να πάμε μπροστά», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης στην πρωινή εκπομπή του Mega, διευκρινίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει με αργά και σταθερά βήματα τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε, σύμφωνα με το megatv.com πως υπάρχει περιστολή δαπανών και «η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε αντιπολίτευση πολιτικά» και δεν έχει θέσεις για σημαντικά ζητήματα. Υποστήριξε, δε, ότι «καθημερινά εκτίθενται», γιατί δεν έχουν προτάσεις. «Τι θεωρούν ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και έχουμε χάσει τη μνήμη μας;», αναρωτήθηκε.

Επιπλέον, διέψευσε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως αυτά νοθεύουν τη Δημοκρατία, η οποία «θέλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση» και ερωτηθείς για το εάν αντέχει η κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε κατηγορηματικά πως «αντέχει».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι «έχουμε πει ότι δεν συζητάμε το σενάριο ιδιωτικοποίησης και αναζητούμε μία εναλλακτική πρόταση». Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει τις σχετικές προτάσεις, που είναι θεσμικού χαρακτήρα, και η συζήτηση για το θέμα ξεκινάει από σήμερα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ