Σκληρή η πραγματικότητα για τους Έλληνες

Σκληρή η πραγματικότητα για τους Έλληνες

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έρχονται καλύτερες μέρες επειδή έκλεισε (ως πολιτική συμφωνία) η αξιολόγηση. Η δεύτερη διότι έπεται και άλλη. Το να παρουσιάζει όμως ρόδινη την κατάσταση στον λαό προκειμένου να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα, διατυπώνοντας παραλόγως αιασιόδοξες προοπτικές είναι με την επιεικέστερη έκφραση, επιπολαιότητα. Και ποιος δεν θέλει άραγε να τελειώνουμε με τους δανειστές μας; Όμως οι λέξεις -ο πλούτος των οποίων στην ελληνική γλώσσα επιτρέπει εξωραϊσμούς- δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρκούν για να κάνουν την πραγματικότητα πιο αισιόδοξη. Δύο παραδείγματα:

Το πρώτο έχει να κάνει με τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας.

Δεν υπάρχει διεθνής Οργανισμός ή ξένο τραπεζικό Ίδρυμα που σε μελέτη του να μην επισημαίνει την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιθέτως στο εσωτερικό κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας μιλούν για εκπλήξεις στο διανυόμενο και στο επόμενο έτος. Εκπλήξεις ανάπτυξης.

Άλλες μελέτες εδώ και χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που μπήκαμε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης υποστηρίζουν με οικονομικά επιχειρήματα ότι δεν μπορούμε ως κράτος να καλύψουμε τις ανάγκες μας χωρίς τα χρήματα ΚΑΙ του ΔΝΤ το οποίο βάλαμε από την πίσω πόρτα και έχουν βολευτεί και οι Ευρωπαίοι –οι Γερμανοί κυρίως- με την συμμετοχή του. Σχεδόν όλοι οι οικονομικοί αναλυτές εμφανίζονται αντίθετοι με την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια, αλλά επιπρόσθετα την χαρακτηρίζουν χωρίς νόημα αφού εκτιμούν πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει ότι για να μπορεί μία χώρα να ευνοηθεί από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων, θα πρέπει να βρίσκεται στο μηχανισμό στήριξης που προβλέπεται από τα Μνημόνια.

Το δεύτερο παράδειγμα έχει να κάνει με την πραγματικότητα μπροστά στην οποία κάποιοι κλέινουν σκοπίμως τα μάτια. Για μικροπολιτικούς βεβαίως λόγους.

Σύμφωνα με όλες τις Εκθέσεις τόσο του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού Προϋπολογισμού όσο και της ΕΛΣΤΑΤ, πλέον, 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η παρατεταμένη οικονομική κρίση την έχει οδηγήσει στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία.

Το 40% των φτωχών Ελλήνων στερείται ακόμη και βασικά διατροφικά αγαθά, ενώ το 50% στερείται ακόμη και την θέρμανση. Επιπλέον εμφανίζουν δυσκολίες πληρωμής πάγιων λογαριασμών (ενοίκιο ή δόση δανείου, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου κλπ., δόσεις πιστωτικών καρτών, ή δόσεις δανείου για οικοσκευή, διακοπές κλπ.

Υπό την αδυσώπητη αυτή πραγματικότητα κάθε άλλο παρά μπορούμε να ατενίζουμε καλύτερες μέρες...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ