Σκληρή επίθεση Μαξίμου σε Στουρνάρα

Σκληρή επίθεση Μαξίμου σε Στουρνάρα

Επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τρίτη, με αφορμή τα όσα είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι θεσμικοί παράγοντες δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Θα πρέπει όμως να αποφεύγουν την πολιτικολογία. Θα πρέπει να έχουν ένα καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται κυρίως στην μεριά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως έχει να κάνει με παράλογες απαιτήσεις τις οποίες έχει προβάλει το ΔΝΤ» πρόσθεσε.

«Επομένως αυτό το οποίο θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα από παράγοντες οι οποίοι απολαύουν της θεσμικής ανεξαρτησίας» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Άφησε δε υπονοούμενα για την ανεξαρτησία του Κεντρικού Τραπεζίτη θυμίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας είχε και την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι καθ’ υπέρβαση του θεσμικού τους ρόλου επιλέγουν να αναταράξουν διάφορα κινδυνολογικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας την στιγμή που υποδεικνύουν την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις. Θα ήταν καλό, όσοι επιλέγουν αυτή τη στάση, επικαλούμενοι μάλιστα την θεσμική τους ανεξαρτησία - ενώ είναι σε όλους γνωστό, ότι υπήρξαν πρόσφατα πολιτικά στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης - να αναρωτηθούν: Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 αν επιλέγαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα λιτότητας 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015, όπως ζητούσε το ΔΝΤ;» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι «βολές» του Γιάννη Δραγασάκη στην τηλεοπτική εκπομπή «Focus», στην ΕΡΤ, Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανήλθε χθες με νέα επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «να πάψουν μερικοί να κινδυνολογούν ως Πόντιοι Πιλάτοι και ουδέτεροι σχολιαστές».

Μια άλλη κίνηση προήλθε από τον υπουργό δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έστειλε στη Βουλή δικογραφίες για τρία πολιτικά πρόσωπα, προεξάρχοντος του Γιάννη Στουρνάρα.

Η προειδοποίηση του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη είχε έρθει χθες, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις καταθέσεις, από την ΤτΕ, που αποκάλυπταν εκροή 750 εκατομμυρίων ευρώ στις αποταμιεύσεις του ιδιωτικού τομέα.

ΝΔ: Να αναλογιστεί ο κ. Τζανακόπουλος τη ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση Τσίπρα
Απάντηση για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς διαπραγματεύεται έναν ολόκληρο χρόνο και τι έχει κερδίσει για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών η κυβέρνηση κάλεσε η Νέα Δημοκρατία τον κ. Τζανακόπουλο.

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα όφειλε να αναλογιστεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με την τεράστια καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Αν έχει στοιχειώδη ευθύνη, θα έπρεπε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς διαπραγματεύεται έναν ολόκληρο χρόνο και τι έχει κερδίσει για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών. Δυστυχώς, απολύτως τίποτα και η αβεβαιότητα εξαπλώνεται παντού στην οικονομία και την κοινωνία", τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ