Σφοδρή σύγκρουση Λοβέρδου-Παππά στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες [video]

loverdos 740

Εκφράσεις "απείρου κάλλους" ακούστηκαν στη Βούλη στη λεκτική διαμάχη που είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την τροπολογία που δίνει στη Βουλή την αρμοδιότητα να καθορίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών με τον υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππά.

 

Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε στον ίδιο τόνο να λέει στον υπουργό «άσχετε», «εσύ να ντρέπεσαι», «δεν θα τραμπουκίζεις εδώ», ενώ μέσα στην ένταση ακούσθηκε και ένα «σκασμός».

Η φράση του κ. Λοβέρδου που έριξε λάδι στη φωτιά ήταν: «Δεν είστε υπουργός της Βόρειας Κορέας και δεν θα επιτρέψουμε σε ένα υπουργό να μας μετατρέψει σε χουντικό κοινοβούλιο».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξει προσφυγή στην Κομισιόν. «Δεν σκέφτεστε ότι θα βγάλετε τα μάτια σας και τα μάτια της χώρας; Όλα αυτά που κάνετε οδεύουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τη μορφή καταγγελιών», είπε και πρόσθεσε πως «όλοι θα σκεφτούν ότι αυτός θέλει να βάλει χέρι στο χώρο των ΜΜΕ για να παράγει μήνυμα κατά την βούλησή του».

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τόνισε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες θέλει να αποσυμπιέσει τα κόμματα από την πίεση οικονομικών παραγόντων για το θέμα του ΕΣΡ.

«Υπήρχε μία διάθεση μέσω της ανάληψης της ευθύνης από την Βουλή, να αποσυμπιεστούν τα κόμματα από ενδεχόμενες πιέσεις που ασκούνται από οικονομικά συμφέροντα, ώστε τη Δευτέρα που έχουμε Διάσκεψη Προέδρων να μπορούν, αποσυμπιεσμένοι από πιέσεις, να προχωρήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτή την βοήθεια προσπαθούμε να δώσουμε», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης υπενθυμίζοντας στη Ν.Δ. ότι «υπάρχει ένα καθεστώς που είναι όνειδος για την ελληνική Δημοκρατία, ήταν επί κυβέρνησης Καραμανλή, όχι επί ΣΥΡΙΖΑ, από λομπίστες που συνωθούνταν στις Βρυξέλλες».

Η αναφορά του προέδρου της Βουλής στην κυβέρνηση Καραμανλή χειροκροτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θύμα της διαπλοκής ήταν η Ν.Δ. για το βασικό μέτοχο», σχολίασε αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Δεν έχετε ηθικό δικαίωμα να μας κουνάτε το χέρι. Εμείς το παλέψαμε, ηττηθήκαμε και το πληρώσαμε ακριβά».

«Επί 20 χρόνια υπήρχε με ευθύνη των κυβερνήσεων ένα άνομο τηλεοπτικό τοπίο για το οποίο πολλές φορές δεν έφταιγαν ούτε καν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αλλά ήταν προσπάθεια ομηρίας τους. Οι κυβερνήσεις έδιναν όλες τις παρατάσεις αδειών, όλες τις άθλιες τροπολογίες κάθε 31 Δεκεμβρίου που έδιναν παράταση ώστε να μην αποδίδουν τον τηλεοπτικό φόρο», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι «για χρόνια οι κυβερνήσεις έδιναν νεράκι και στέγη στη διαπλοκή».

https://www.youtube.com/watch?v=3aEANtEYsRo

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ