Σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν o Μητσοτάκης - «Η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται»

Σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν o Μητσοτάκης - «Η προσπάθεια για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται»

 Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό τον έλεγχο των τιμών.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής των τεσσάρων διαρθρωτικών μέτρων κατά των ανατιμήσεων που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Μαρτίου και για τη συνδυαστική επίδρασή τους μαζί με άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως η μόνιμη μείωση τιμής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τους υπεύθυνους του καταστήματος για την πτώση των αρχικών τιμών σε 4.000 και πλέον βασικά προϊόντα στους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, και για το πώς αποτυπώνεται η εξέλιξη αυτή στις τελικές τιμές στο ράφι, προς όφελος των καταναλωτών.

«Επισκεφθήκαμε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των πρόσφατων μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000. Καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά είδη οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για μείωση των τιμών, ενώ ανέφερε ότι αναγνωρίζεται η δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά επίσης στις τιμές του βρεφικού γάλακτος.

«Ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ και με την παρέμβαση την οποία κάναμε, ουσιαστικά ρυθμίζοντας το περιθώριο του μικτού κέρδους, βλέπουμε μειώσεις, οι οποίες είναι μεταξύ 15% και 20%, μειώσεις σημαντικές ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει», είπε χαρακτηριστικά.

mitsotakis galaksias lenorman1

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση

«Θέλουμε τον ανταγωνισμό, όχι αισχροκέρδεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και όπου υπάρχουν παραβάσεις, θα υπάρξουν πρόστιμα».

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για φθηνότερο σαρακοστιανό τραπέζι», πρόσθεσε.

mitsotakis galaksias lenorman

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα για την ακριβεία, με την τιμή να πέφτει σε περίπου 4.000 προϊόντα.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, μαζί με τον Υπουργό, να κάνουμε μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των πρόσφατων μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000, καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά. Ήδη οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι.

Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μία συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα -αυτό ελπίζουμε- με μειωμένες τιμές για τον καταναλωτή σε μια σειρά από σημαντικά προϊόντα.

Να ξεχωρίσω ιδιαίτερα το βρεφικό γάλα, ένα προϊόν το οποίο μας είχε απασχολήσει πολύ. Και με την παρέμβαση την οποία κάναμε, ουσιαστικά ρυθμίζοντας το περιθώριο του κέρδους, βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15% και 20%. Μειώσεις σημαντικές, ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει. Και η προσπάθεια προφανώς συνεχίζεται.

Ευχαριστώ πολύ».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στο σούπερ μάρκετ

Ήρθαμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων για μείωση των τιμών. Έχουμε πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα. Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ