Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Τσακαλώτου - Θεσμών για τα δημοσιονομικά

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Τσακαλώτου - Θεσμών για τα δημοσιονομικά

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο Χίλτον με νέο ραντεβού στις 16:30 την Τετάρτη, μετά την έκτακτη απόφαση των δανειστών να παραμείνουν στην Αθήνα και σήμερα, παρόλο που ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσουν την Τρίτη.

Αντικείμενο και της σημερινής συνάντησης είναι τα δημοσιονομικά, ενώ θα ακολουθήσει η διαβούλευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια.

Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν παραδώσει ήδη από χθες στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και στους Ντέλια Βελκουλέσκου, Ντέκλαν Κοστέλο, Φραντσέσκο Ντρούντι και Νικόλα Τζιαμαρόλι κοστολογημένες παρεμβάσεις και σενάρια για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, αλλά και για τα αντισταθμιστικά μέτρα.

Αισιοδοξεί η κυβέρνηση
Kορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως θεωρεί σχεδόν βέβαιη την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, το λεγόμενο Staff Level Agreement (SLA), μέχρι τις 20 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένο το Eurogroup.

Μετά από έξι ώρες διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο χθες για «σαφή πρόοδο σε όλους τους τομείς και συμφωνία σε αρκετά θέματα». To ίδιο στέλεχος υποστήριξε ότι θεωρεί δεδομένη την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι τις 20 Μαρτίου. Βέβαια, πρέπει να διευκρινιστεί ότι στο SLA δεν εμπεριέχονται τα μέτρα και τα αντίμετρα μετά το 2019.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβερνητική πηγή αποσαφήνιζε ότι το δημοσιονομικό κενό του 2018 έχει «κλείσει» καθώς «ακόμη και κατά την άποψη του ΔΝΤ δεν υπάρχει πλέον κενό». Η τεχνική συμφωνία (SLA) θα πρέπει εφόσον οριστικοποιηθεί απολύτως, να εγκριθεί πολιτικά από το Eurogroup για να ολοκληρωθεί έτσι το πρώτο βήμα για την συνολική συμφωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ