Σάλος για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» της Κασιμάτη - ΝΔ: Να την αποπέμψει ο Τσίπρας

Σάλος για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» της Κασιμάτη - ΝΔ: Να την αποπέμψει ο Τσίπρας

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις για ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» στο Facebook.

Σχολιάζοντας σε ανάρτηση που αφορούσε μια λάθος λεζάντα στην κρατική τηλεόραση, που έδειχνε ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η κ. Κασιμάτη, έγραψε: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε για το σχόλιο αυτό, η κ. Κασιμάτη επανήλθε στην ίδια ανάρτηση και έγραψε: «Προφανώς αστειευόμουν κάνοντας μια επίκαιρη ρίμα αλλά η Ομάδα Αληθείας καραδοκεί και σε διαλόγους μεταξύ φίλων ως ρουφιάνοι που είναι».

kasimati post mpatsoi

ΠΟΑΣΥ: Να επανορθώσει ή προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει άμεσα για το ολίσθημά της, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Καλούμε την κ. Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της. Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

Η επιστολή -απάντηση της Κασιμάτη στην ΠΟΑΣΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή προς την ΠΟΑΣΥ και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και δηλώνει έκπληκτη για τις αντιδράσεις που εξέφρασαν. Αναφέρει ότι χρησιμοποίησε μια «γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές» που αφορά «θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας».

Η κ. Κασιμάτη αναφέρει ότι χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολείου κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα που δεν έχει σχέση με την αστυνομία.

«Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας  πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών», τονίζει η κ. Κασιμάτη

Πάκος στον ΣΚΑΪ: Είναι ντροπή

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, είπε πως είναι ντροπή εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό να μεταχειρίζονται αυτές τις εκφράσεις. Είπε ότι δεν είναι δυνατόν να λένε ‘’μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι’’ βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, και πως η απάντηση της κ. Κασιμάτη είναι ακόμη χειρότερη από την αρχική της ανάρτηση.

«Είναι ντροπή άνθρωποι που τους έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός και άνθρωποι οι οποίοι έχουν αστυνομικούς -αν έχουν,  που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό όπως πληρώνομαι και εγώ σαν υπάλληλος, να μεταχειρίζονται αυτές τις εκφράσεις απέναντι σε εργαζομένους», είπε ο κ. Πάκος.

ΝΔ: Να την αποπέμψει ο Τσίπρας

Την αποπομπή της κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί η Νέα Δημοκρατία από τον Αλέξη Τσίπρα. Τονίζει ότι η ενέργειά της συνιστά προσβολή όχι μόνο για την αστυνομία αλλά και για τη δημοκρατία.

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η ΝΔ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS