ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Pulse: Προβάδισμα 13,5 μονάδων για τη Ν.Δ.

Προβάδισμα 13,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 26%.

Σε ό,τι αφορά τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 28% απαντά πως πάει «καλύτερα απ' ότι περίμενα» και το 30% «καλά όπως περίμενα». Το 21% των ερωτηθέντων απάντησε «άσχημα όπως περίμενα», ενώ το 9% «χειρότερα απ' ότι περίμενα».

Στην ερώτηση για την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα το 64% των ερωτηθέντων απάντησε «στη σωστή», ενώ το 29% απάντησε «στη λάθος».

Άναφορικά με την αξιολόγηση των οικονομικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, το 64% εμφανίζεται να έχει θετική άποψη, με το 22% να τα κρίνει σίγουρα θετικά και το 32% μάλλον αρνητικά. «Σίγουρα αρνητικά» απάντησε το 11% και «μάλλον θετικά» το 13%.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 39,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 26%
ΚΙΝΑΛ: 6%
ΚΚΕ: 4,5%
ΜέΡΑ 25: 4%
Ελληνική Λύση: 3%
Άλλο: 5,5%

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44% (έναντι 37% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 27% (έναντι 31% τον Ιούλιο), ενώ «κανένας» απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.

banner eko 1

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μια έκκληση: Όχι σε νέο διχασμό

menoumespiti logo

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS