Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού

vouli sunedriasiΨηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Η πλειοψηφία των βουλευτών-ομιλητών αναφέρθηκαν ένα έργο μεγάλης πνοής όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, που θα συντελέσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η διγλωσσία ωστόσο της κυβέρνησης προκάλεσε αντιπαράθεση στο «κόκκινο», ενώ κυβέρνηση και βουλευτές της πλειοψηφίας επιχείρησαν να αντικρούσουν την σφοδρή κριτική -εφ όλης της ύλης- που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και οι αγορητές της Δημ. Συμπαράταξης και του Ποταμιού, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Αμυράς, επέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για «κωλοτούμπα», θυμίζοντας ότι την περίοδο που βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης μιλούσαν για «ξεπούλημα».

Επιπροσθέτως, με δύο γραμμές εμφανίστηκε η κυβέρνηση, καθώς από τη μία ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς χαρακτήρισε την σύμβαση του Ελληνικού ως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοκρατικό δρόμο για τον σοσιαλισμό, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την παρουσίασε ως νίκη, απαριθμώντας τις βελτιωτικές τροποποιήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ