Πρόταση Τσίπρα: Απλή αναλογική, κατάργηση μπόνους και ψήφο στα 17

politikoi arxhgoiΚατά την τρίωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα για το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στα 17.

Από την άλλη η πρόταση Κουρουμπλή για αναλογικότερο σύστημα με μικρότερο μπόνους συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες καθώς στο πεδίο των συσχετισμών δεν ευνοείται.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική πρόταση θα οριστικοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα και θα ακολουθήσουν οι επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ το Σαββατοκύριακο 25 με 26 Ιουνίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση περέστησαν οι Γιάννης Δραγασάκης,Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Κατρούγκαλος και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Mετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Τσίπρας σε δημοσιογράφους είπε:

«Είναι ώριμο να γίνουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που διαλύθηκαν τα πάντα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν».

Πίσω από τη φράση «δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν» κρύβεται η επιδίωξη Τσίπρα για πολιτική συναίνεση που θα επιδιώξει στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει 200 ψήφους για να μπορεί να ισχύει ο νέο εκλογικός νόμος από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ